2010-07-29, 09:29
Ja dostałem podobny e-mail - to jakiś oszust
2010-08-03, 20:38
a ja dostałem taki
Od pana Robin Taylor,
Telefon komórkowy: 447933008890
W jaki sposób Ty i Twoja rodzina? Mam nadzieje, ze mój list spotyka sie w najlepszym nastroju, mam na imie Pan Robin Taylor, szef Personal Banking, NatWest Bank Plc w Londynie. I postanowil poszukac poufne wspólpracy z Panstwem w realizacji transakcji opisanych tu zarówno w naszych wzajemnych korzysci i zachecam aby go scisle tajne ze wzgledu na charakter transakcji. Podczas audytu kont bankowych, odkrylem nieodebrane funduszu laczna kwote £ 92.700.000 PLN (dziewiecdziesiat dwa miliony siedemset tysiecy brytyjskich funtów szterlingów) na koncie nalezacym do jednego z naszych zagranicznych klientów pózno (Charles Falkenberg) amerykanski naukowiec i inzynier, który niestety stracil zycie calej rodziny, jak i American Airlines FLIGHT 77 uderzyl w Pentagon 11 wrzesnia 2001 roku.
Po przejsciu przez jego sprawy w naszym banku, odkrylem, ze zmarl bez konkretnego beneficjenta spadkobierca tego funduszu. Uroczyscie szukam Twojej zgody, aby zaprezentowac Panstwu jak najblizszych krewnych / spadkobierca zmarlego tak, ze wplywy z tego konta wyceniono na 92,7 mln funtów brytyjskich funtach szterlingach ukaze sie wam do beneficjenta, które zostana udostepnione w stosunek procentowy 60: 40 miedzy mna a wami odpowiednio. Wszystkich, ze wniosek jest najbardziej szczera wspólprace, zaufanie i najwyzsza poufnosc realizacji tego projektu z sukcesem. Mam starannie opracowywane sposoby realizacji tej transakcji zgodnie z prawem rozwiazanie, aby chronic komputer z wszelkich przypadków naruszenia prawa zarówno w kraju i tu w Anglii, gdy fundusz jest przekazywane na konto bankowe. Po rozpatrzeniu i przyjeciu tej oferty, prosimy o przeslanie nastepujacych informacji do mnie natychmiast.
- Imie i nazwisko,
- Twój adres kontaktowy
- Bezposredni telefon komórkowy numer.
Wiec bedzie zaladowac dane w naszej bazie danych banku w celu uwzglednienia w systemie sieci bank, ze jestes nazwie krewnych / beneficjenta tego funduszu, to bede Cie na komunikacje z NatWest Bank do natychmiastowego uwalniania i transferu funduszu , prosze pamietac, ze mamy kilka dni w celu przeprowadzenia transakcji, prosimy o odpowiedz na mój prywatny adres e-mail: rtaylor51@hotmail.co.uk na pewno poufnosci.
Dzieki, w oczekiwaniu na swoje pilna odpowiedz.
Pozdrawiam,
Robin Taylor Pan,
Szef Personal Banking
Bank NatWest plc.
chyba sie zdecyduje :-)))))))
2010-08-07, 21:52
dostalam podatek na konto angielskie ale skonczyla mi sie waznosc karty w tej chwili jestem w Polsce i juz nie wracam do Uk.
mam pytanie jak moge odzyskac pieniadze???
2010-08-07, 21:55
dostalam podatek na konto angielskie ale skonczyla mi sie waznosc karty w tej chwili jestem w Polsce i juz nie wracam do Uk.
mam pytanie jak moge odzyskac pieniadze???
2010-08-12, 13:58
Zabawa w wygraną przez ten bank zdaje sie być śmieszna Panowie w cylinderkach zapominają jednak, że jest międzynarodowe prawo nie tylko te, które panuje pośród Angoli Myślę że żartowniś niejaki pan Friderick Johnson zapomina, że Polak nie jest naiwny aż tak, jak jemu się zdaje Już mam jego adres nie tylko w pracy ale i prywatny Dalej wszystko pójdzie "po polsku" Ktoś musi panów w Anglii nauczyć szacunku Inaczej mówiąc w mordę i tyle
2010-08-12, 13:58
Zabawa w wygraną przez ten bank zdaje sie być śmieszna Panowie w cylinderkach zapominają jednak, że jest międzynarodowe prawo nie tylko te, które panuje pośród Angoli Myślę że żartowniś niejaki pan Friderick Johnson zapomina, że Polak nie jest naiwny aż tak, jak jemu się zdaje Już mam jego adres nie tylko w pracy ale i prywatny Dalej wszystko pójdzie "po polsku" Ktoś musi panów w Anglii nauczyć szacunku Inaczej mówiąc w mordę i tyle